Pålogging Signicat

Før du kan ta i bruk pålogging med Signicat må du kontakt support for å få det aktivert.

• Gå til https://ns.aspit.no
  • Velg Signicat (Dette valget huskes).
  • Velg pålogging med BankID eller BankID på mobil og følg anvisningene.
  • Klikk på ditt ikon for å starte programmet.

Pålogging ID-Porten

Før du kan ta i bruk pålogging med ID-Porten må du kontakt support for å få det aktivert.

• Gå til https://ns.aspit.no
  • Velg ID-Porten (Dette valget huskes).
  • Velg pålogging med BankID eller BankID på mobil og følg anvisningene.
  • Klikk på ditt ikon for å starte programmet.

Starte programmet direkte i nettleser

Klikk på ditt navn oppe i høyre hjørne. (Dette valget er ikke tilgengelig i Safari på Mac, det må da brukes en annen nettleser).

Velg «Use light version».

Light versjonen gir ikke tilgang til lokale enheter i programmet, som f.eks smartkort, bankterminal og bongskriver. (Se egen FAQ vedrørende utskrift).

Starte programmet som en skrivebords-applikasjon (tradisjonell)

Klikk på ditt navn oppe i høyre hjørne. (Dette valget er ikke tilgengelig i Safari på Mac, det må da brukes en annen nettleser).

Velg «Detect Receiver».

Les og aksepter lisensvilkår og klikk «Download» for å laste ned og installere Citrix Receiver.

Dersom du vet at Citrix Receiver er installert på maskinen fra tidligere kan du klikke «Already installed» i bildet ovenfor.

Bruk av Citrix Receiver gir tilgang til lokale enheter som bankterminal, skrivere og smartkort.

Bytte mellom rett i nettleser og skrivebord applikasjon på Mac

Valget «Change Citrix Receiver» er ikke tilgjengelig i Safari på Mac. For å enkelt kunne veksle mellom de to alternativene må det benyttes en annen nettleser, som f. eks. Google Chrome eller Firefox.

Starte programmet fra mobile enheter

For å starte programmet på telefon må det første installeres Citrix Workspace fra AppStore eller Google Play.
Ved start av programmet vil det lastes ned en .ica fil som må åpnes i Citrix Workspace.
Pålogging som normalt på https://ns.aspit.no

Utskrift når programmet kjører rett i nettleser (Light versjon)

Citrix HTML5 Reveiver (light version) har ikke direkte tilgang til skrivere på din maskin.

Ved utskrift må du velge «Citrix PDF Printer».

Det genereres og åpner seg en PDF av det du ønsker skrive ut, denne kan så skrives ut på din lokale skriver.

Feilmelding «You cannot log on using a smart card»

Lukk og åpne nettleseren igjen. Logg inn på nytt.