Aspit logo

Aspit AS styrkes betydelig gjennom å forene krefter med den nordiske eHelse-aktøren Nordhealth.

Aspit på lag med Nordhealth

Nordhealth er opprinnelig et finsk selskap som siden starten i 2001 har utviklet seg til å bli en av de ledende leverandørene av helseprogramvare i Norden. I Finland er selskapet markedsledende leverandør av journalsystemer til muskel/skjelett- og psykologmarkedet. Nordhealth ble notert på Oslo Børs 3. juni 2021 og blir med det et norsk selskap som overtar 100% av aksjene i Aspit, noe som vil styrke det nordiske samarbeidet ytterligere.

Selskapet er en solid eier som årlig investerer store summer for å ytterligere utvikle sine eksisterende produkter, samt utvikling av nye innovative løsninger. Nordhealth inngår i porteføljen til McCall MacBain Foundation. Dette er et non-profit fond med ambisjon om å skape velferd gjennom investeringer innen tre fokusområder, utdanning, klima og helse.

I Aspit ser vi med stor entusiasme frem til et nytt kapittel i vår mer enn 25 år lange historie og gleder oss til den spennende fortsettelsen.

Hva betyr dette for våre kunder i Aspit?

I det praktiske medfører ikke dette noen endringer for de som er kunde hos oss. Aspit vil fortsette å drive sin virksomhet som vanlig, våre kunder og samarbeidspartnere vil ikke bli påvirket av eierskiftet Alle avtaler inngått med Aspit AS videreføres i sin eksisterende form.

Leveranser, systemer, kontaktpersoner og annet vil fungere nøyaktig som før. Du vil bli møtt av de samme hyggelige menneskene når du kontakter oss.

Aspit er stolte av å være Norges ledende leverandør av journalsystem for behandlere av muskel og skjelett, psykologer, psykiatere og annet helsepersonell. Selskapet har vært en viktig partner for den norske helsetjenesten i mer enn 25 år og vil fortsatt operere som en selvstendig norsk eHelse-leverandør. Vårt hovedfokus vil fortsatt være å tilby våre eksisterende kunder markedsledende produkter, kundeservice og support.

Samtidig vil synergier og kombinasjonen av Aspit og Nordhealth sin kompetanse, utviklingskapasitet, ressurser og nettverk vil skape en dynamisk og framtidsrettet organisasjon som er i stand til å levere enda bedre tjenester og produkter i årene framover. Raskere innovasjoner, nye nyttige funksjoner og et bredere nettverk vil gi deg en sterkere leverandør, med samme grad av nærhet som har vært vårt DNA i alle år. Nordhealth har mer enn 15 års erfaring med å bygge skybaserte journalløsninger og sammen med Aspit ønsker vi å utvikle den ledende skybaserte løsningen for det nordiske markedet.

Vi er heldige som har lykkes med å finne en partner som både deler de samme grunnleggende verdiene som oss, og som har ambisjoner om virkelig å gjøre en forskjell i helsesektoren.

- daglig leder i Aspit, Dag Helge Haslekås

Nordhealth har store ressurser og samlet vil vi ha optimale forutsetninger for å skape gode løsninger til nytte og glede for våre kunder. Utviklingen i markedet tilsier at det blir stadig mer utfordrende for mindre aktører å levere de sentrale systemene til helsetjenesten. For vår del betyr oppkjøpet at vår erfaring og våre innovasjoner i større grad kan bidra til å løse utfordringene norsk helsetjeneste står overfor i årene framover. Som en del av Nordhealth er vi ytterligere styrket i vår posisjon som foretrukken leverandør i det norske journalmarkedet. Vi kunne ikke funnet en bedre utvidelse av familien enn gjennom Nordhealth, sier daglig leder i Aspit, Dag Helge Haslekås.

Det er med stor glede vi ønsker Aspit sine ansatte og kunder velkommen til Nordhealth-familien. Vi ser frem til å kombinere våre krefter og jobbe sammen for å akselerere utviklingen av innovative løsninger for det norske EPJ-markedet. Vår målsetning er å hjelpe helsepersonell til å spare tid, slik at de kan fokusere på det som betyr mest, - å levere god helseomsorg og gode kundeopplevelser, samt å effektivisere sine virksomheter, sier administrerende direktør i Nordhealth, Charles MacBain